Cateva comentarii privind modul in care ati tratat voi
subiectele la examenul de CODULUI de ETICA

  1. Daca va amintiti, la curs, v+am adresat rugamintea sa dati dovada de profunyime in abordarile voastre si sa fiti cei care folositi experienta pe care ati acumulat+o in productie.
  2. Cand am spus ca textele voastre sunt nestructurate, m+am referit la faptul ca nu ati delimitat cele trei cerinte din fiecare subiect. Era bine daca la fiecare dintre cele trei subpuncte puneati a) b) si c) sau 1), 2) sau 3) sau le scriati la liniuta
  3. Cand am spus ca nu aveti formule, trebuia sa puneti acolo ceva expresii caci voi trebuie sa fiti convingatori, lucru care se obtine numai si numai avand formule si valori numerice.
  4. Textele voastre va rugasem la curs sa nu fie bantuite de abordari prea generale care se potrivesc la orice. Voi nu sunteti politicieni care v-ati facit niste sabloane asa cum fac ei si orice intrebare primesc, ei aplica reteta si cred ca au lamurit pe cineva. Voi daca sunteti pusi sa faceti codul de etica al programatorulu, ganditi-că ca puneti motorina intr-un motor care merge cu benzina, daca voi folositi abordari nepotribite.
  5. Va feriti sa fiti expliciti si clari. daca vreti sa evidentiati ca un indicator este senzitiv, aplicati procedura si daca rezulta ca este scrieti clar: INDICATORUL Y=F(...) ESTE SENZITIV. daca puneti ceva ambiguu, nu va intelege nimeni ce ati vrut sa ziceti si nu convingeti.
  6. La demonstrarea ortogonalitatii dintre doua coduri, unii ati invatat din ceea ce v-am scris eu la ortogonalitate. Numai ca voi, asa cum v-am rugat, trebuia sa fiti foarte concreti, sa luati doua meserii, sa le faceti o mica descriere, sa faceti doua vocabulare cu termeni tehnici de la ele si apoi aplicand formaula rezulta clar care e ortogonalitatea a doua coduri de etica.
  7. Ati avut trei cai de crestere. Dupa c precizati care este caracteristica la care va referiti, trebuia sa ziceti:
    - calea -1 consta in... si aici folosind experienta voastra gaseati eliminarea redundantei sa zicem
    - calea 2 consta in ... si aici tot bazandu-va pe experienta voastra vederati cum rafinati textul sau introduceati noi cerinte punctuale care sa restranga modurile de a face lucruri nepotrivite la locul de munca
    - calea-3 consta în... si aici cautati să imbunatatiti textul rafinandu-l, astfel incat oamenii sa inteleagă cu nprecizie ce au de facut la job .
  8. Multi dintre voi ati folosit valori numerice la indicatori sa evidentiati. Nu este foarte rau, dar in orice moment cineva va cauta sa arate ca exista valori care va contrazic ipoteza. De aceea, ganditi-va la metoda inductiei matematice si cautati ca pornind de la valorile acelea particulare sa mergeti spre generalizare.
  9. V-am rugat sa evitati utilizarea verbului a putea. Chiar daca OBAMA a castigat alegerile cu acel NOI PUTEM, cand faceti coduri de etica, verbul a tutea nu are semnul exclamarii sa aratati ca chiar sunteti in stare de lucruri martete, ci arata ambiguitate, ceea ce este rau, ca omul nu mai intelege nimic.

revenire

afisat azi 10 februarie 2019 ora 15,00